Success Industry Stories l’artigiano στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑ.Δ.Α..

Success Industry Stories l’artigiano στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑ.Δ.Α..

Success Industry Stories: H l’artigiano στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑ.Δ.Α.

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στα πλαίσια των προγραμματισμένων δράσεων εξωστρέφειας του, έφερε την Τρίτη 28/05/2024 στην Πανεπιστημιούπολη 2 στον Αρχαίο Ελαιώνα, προσκεκλημένες ομιλήτριες την κυρία Μαρία Μπαλιούση, Μarketing Director και την κυρία Σοφία Χρυσοβιτσιάνου, Account Manager l’artigiano. Οι ομιλίες εστίασαν στις ενέργειες προώθησης της εταιρείας και των μέσων επικοινωνίας που υιοθετούνται από την εταιρεία. Οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν στους φοιτητές/ τριες στα πλαίσια των μαθημάτων «Ολοκληρωμένη Επικοινωνία Μάρκετινγκ» και «Οργάνωση Διαφημιστικής Επικοινωνίας» που διδάσκει η κα Ανδρονίκη Κάβουρα, Καθηγήτρια στην κατεύθυνση Μάρκετινγκ του Τμήματος.

Οι ομιλήτριες εστίασαν τις ομιλίες τους στη στρατηγική μάρκετινγκ και επικοινωνίας που εφαρμόζουν στη l’artigiano. Στο κλείσιμο της διάλεξης, παραδόθηκε στους φοιτητές/τριες ένα case study, με θέμα: «Ενέργειες προώθησης ενός νέου προϊόντος έτσι ώστε να γίνει viral» ώστε οι ίδιοι να μοιραστούν τις φρέσκες και πρωτότυπες ιδέες τους με τα στελέχη της εταιρίας και να λάβουν feedback από την εταιρεία. Οι ομιλήτριες γνώρισαν την κα Σοφία Ασωνίτου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα και τον κο Δημήτρη Καλλιβωκά, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος.

Με το κλείσιμο του εξαμήνου και το τέλος της εξεταστικής οι φοιτητές/τριες θα καταθέσουν τα projects τους στην εταιρία και η ανατροφοδότηση που θα λάβουν από τις ομιλήτριες φέρνει ένα βήμα μπροστά τη σύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με τον επιχειρηματικό κόσμο και την κοινωνία και τιμά το ελληνικό πανεπιστήμιο.

Η κα Μπαλιούση ανέφερε στη σχετική ανατροφοδότησή της: «Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, κατεύθυνση Marketing του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθώς και για τον χρόνο που αφιερώσατε για την παρουσίαση μου. Από την συναναστροφή μου με τους φοιτητές/τριες του τμήματος αποκόμισα τις καλύτερες εντυπώσεις, καθώς διαθέτουν μία άρτια ακαδημαϊκή εκπαίδευση και διαχειρίστηκαν με ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο το ζητούμενο της εργασίας δείχνοντας έτοιμοι για την αγορά εργασίας. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κα. Κάβουρα για την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη της. Ήταν πραγματικά τιμή μου». Η κα Χρυσοβιτσιάνου εντυπωσιάστηκε από την ενεργό συμμετοχή των φοιτητών/τριών μέσα από τις ερωτήσεις τους προς την εταιρεία.

Να σημειωθεί ότι η l’artigiano συμμετείχε ως χορηγός στην εκδήλωση 2nd International Business Hackathon που διοργανώνεται από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Σοφία Ασωνίτου.